ergonomie palmberg crew bureau

ERGONOMISCH WERKEN

Of je nu thuis of op kantoor werkt, het is belangrijk om rekening te houden met een goede lichaamshouding. Wij geven advies over een goede bureaustoel tot een complete werkplek.

Gezond aan het werk

Wij laten je hier lekker mee zitten. Letterlijk dan.

Wat is ergonomisch werken? Fysieke ergonomie heeft alles te maken met het afstellen van een werkplek naar de eigenschappen van een persoon, zodat er optimaal gefunctioneerd kan worden. Dit heeft betrekking op de werkhouding, werkplekinrichting en eventueel herhaalde bewegingen. Zit je bijvoorbeeld lang in dezelfde houding achter een bureau dan kan dit lichamelijke klachten opleveren. Overweeg daarom voor zowel een vaste- als hybride werkplek het instellen van een duurzame en ergonomisch goede werkplek.

Wat zijn 3 tips voor een gezonde werkplek? 

  1. Ergonomische bureaustoel → Hierdoor weet je zeker dat je lichaam de benodigde ondersteuning krijgt. Voor het uitproberen van een ergonomische bureaustoel kun je bij ons langskomen.
  2. Zit- sta bureau → Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je niet urenlang in dezelfde houding achter een bureau zit, maar ook af en toe gaat staan. 
  3. Ergonomische accessoires →  denk aan een monitorarm of laptopstandaard voor een goede lichaamshouding van 90॰.
kantoor inrichting ergonomisch werken interstuhl
kantoor inrichting ergonomisch werken interstuhl
kantoor inrichting ergonomisch werken interstuhl
kantoor inrichting ergonomisch werken interstuhl
kantoor inrichting ergonomisch werken interstuhl
Onze werkwijze

Het ABC van TOC

Adviseren

Aanvraag
Kennismakingsgesprek
Wensen in kaart brengen
Adviseren
Plan van aanpak

Beleven

Schetsontwerp
Sfeerimpressie
Kleur-/materiaal voorstel
Offreren
Inkopen

Creëren

Plaatsen
Monteren
Stylen
Evalueren
Nazorg

Optimale ergonomie

Een boost voor je werk, maar ook voor je welzijn

kantoor inrichting ergonomisch werken interstuhl

Ergonomie onderzoekt de relatie tussen mens en omgeving, vooral op de werkplek. Het Griekse ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet) vormen de basis, waarbij veiligheid en gezondheid centraal staan. Een ergonomische werkplek en houding bevorderen vitaliteit en productiviteit, wat het welzijn en ziekteverzuim ten goede komt.

Bij TOC kantoorinrichting streven we naar advies op maat voor ergonomische verbeteringen, zodat gebruikers zich comfortabel voelen en betere prestaties leveren. Dit heeft op zijn beurt een positief effect op de personeelskosten. Verschillende aspecten, zoals ergonomische stoelen, verlichting, beeldschermhouders, akoestiek en kleurenplannen, kunnen deel uitmaken van ons uitgebreide aanbod.

Onze pragmatische aanpak richt zich op het analyseren van elk detail, terwijl we het grotere geheel niet uit het oog verliezen. Behoefte aan helder en praktisch advies op ergonomisch gebied? Neem gerust contact met ons op.

kantoor inrichting ergonomisch werken interstuhl
0-person

Heb je een vraag of wil je advies?

Ons team van adviseurs helpt je graag persoonlijk verder met een advies op maat!

Zitinstructie

Een gezonde werkomgeving vereist goede ergonomie

Je zult het er ongetwijfeld mee eens zijn: goed zitten is belangrijk. De vraag is alleen, wat is goed zitten? Wanneer is er sprake van een goede en gezonde zit- en werkhouding? Tijdens een zitinstructie in onze ergo-studio beschikken we over verschillend in te stellen werkplekken. Een zitinstructie is een soort personal training voor een kantoorwerker met als doel het leren omgaan met de verschillende elementen op het kantoor. Integraal kan er een bureaustoel of werkplek worden aangemeten die perfect past bij het desbetreffende individu.

TOC kantoorinrichting verzorgt clinics voor zitinstructie ook op locatie. Dit kan ook klassikaal worden gehouden voor groepen van ca. 4-12 personen. Aan de hand van zo’n clinic, wordt het bewustzijn van de kantoorwerkers vergroot. De kandidaten worden in staat gesteld om met de opgedane kennis zelfstandig verbeteringen aan te kunnen brengen in de werksituatie. Dit draagt enorm bij aan de vermindering van uitval en ziekteverzuim.

Heb je advies nodig?

Onze projectinrichters zijn er om vragen te beantwoorden, oplossingen te bieden en de nieuwste trends met je te delen. Advies te geven voor het creëren van een kantoorruimte die zowel functioneel als stijlvol is.

Showroom afspraak

Ontdek ons ruime assortiment kantoormeubelen en ervaar de productkwaliteit en functionaliteit tijdens een persoonlijk consult. Tot snel!

Neem contact op

Maak gebruik van onze waardevolle expertise op het gebied van het inrichten van kantoren, scholen, zalen of horeca.