werkplek verlichting luctra table pro

WERKPLEK VERLICHTING

Het belang van licht op de werkplek is over het algemeen behoorlijk onderbelicht, maar het speelt een cruciale rol bij productiviteit en welzijn.

Goede werkplekverlichting

De essentie van kleur en licht wordt vaak onderschat

Lunchrooms, zalen, fabrieken, zorgcentra, musea, studio’s, wachtruimtes en allerlei ruimtes in ons dagelijks leven zijn omgeven door verlichting. Kleur en licht hebben daarom ook een grote impact op de sfeer van een omgeving. Als het gaat om alledaagse werkplekken is het vaak zo dat deze onderbelicht zijn. Niet te vergeten is het energieverbruik van lampen een belangrijk onderdeel. Om de juiste hoeveelheid licht te kunnen waarborgen kan het helpen om de ruimte bijvoorbeeld uit te rusten met daglichtsensoren of bewegingsdetectoren. Zowel in kleine als grote ruimten of gebouwen kunnen slimme regelunits en bedieningsconsoles zorgen voor een laag energieverbruik door toch het welzijn en de gezondheid van de werknemers niet uit te sluiten. Wij bieden verschillende soorten aan duurzame led verlichting.

kantoor inrichting werkplek verlichting luctra
kantoor inrichting interieur beplanting deltalight
kantoor inrichting werkplek verlichting luctra
kantoor inrichting interieur beplanting deltalight
kantoor inrichting werkplek verlichting luctra
kantoor inrichting interieur beplanting deltalight
Onze werkwijze

Het ABC van TOC

Adviseren

Aanvraag
Kennismakingsgesprek
Wensen in kaart brengen
Adviseren
Plan van aanpak

Beleven

Schetsontwerp
Sfeerimpressie
Kleur-/materiaal voorstel
Offreren
Inkopen

Creëren

Plaatsen
Monteren
Stylen
Evalueren
Nazorg

Lichtspektakel

Verlichting op kantoor

kantoor inrichting werkplek verlichting luctra

Goed geplaatste verlichting kan een enorme verandering bieden door bij wijze van de focus op een bepaald element te leggen, of simpelweg de functionaliteit van een werkplek te stimuleren. Hierbij is het gebruik van natuurlijk licht cruciaal, maar waar dat niet mogelijk is kan kunstmatige verlichting een groot deel vervangen. Het spelen met natuurlijk en kunstmatig licht helpt bij het creëren van de juiste ambiance.

kantoor inrichting werkplek verlichting luctra
0-person

Heb je een vraag of wil je advies?

Ons team van adviseurs helpt je graag persoonlijk verder met een advies op maat!

De kracht van helderheid

Wat is goede werkplekverlichting

Hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht de lamp uitstraalt. Voor een betere concentratie tijdens de werkdag wordt helder wit licht veel voorkomend gebruikt. De juiste kleurtemperatuur in combinatie met licht heeft effect op de vermoeidheid en concentratie van mensen op hun werkplek. Als je voornamelijk lichte kleuren op muren, vloer en meubels hebt, heb je meestal minder felle lampen nodig dan bij donkere kleuren.

Hoeveel lumen heb je per vierkante meter nodig op kantoor? Voor kantoorverlichting wordt een standaard van 500 lumen gehanteerd. Om de benodigde lumen te berekenen, vermenigvuldig je het oppervlak van je kantoor met 500. Stel dat het kantooroppervlak 12 m² is, dan komt het aantal benodigde lumen neer op 12 m² * 500 lumen. In totaal heb je dus 6000 lumen aan lampen nodig. De kleurtemperatuur van 4000K of hoger is zeer geschikt voor  kantoorruimtes. Bij de entree of kantine wordt gestreefd naar 200 lm/m² met een lichtintensiteit van 3000K, waardoor er een warme en gastvrije sfeer ontstaat voor een hartelijk welkom.

Heb je advies nodig?

Onze projectinrichters zijn er om vragen te beantwoorden, oplossingen te bieden en de nieuwste trends met je te delen. Advies te geven voor het creëren van een kantoorruimte die zowel functioneel als stijlvol is.

Showroom afspraak

Ontdek ons ruime assortiment kantoormeubelen en ervaar de productkwaliteit en functionaliteit tijdens een persoonlijk consult. Tot snel!

Neem contact op

Maak gebruik van onze waardevolle expertise op het gebied van het inrichten van kantoren, scholen, zalen of horeca.